maandag 17 oktober 2011

Omnia 7 en Mango

Wordt het nog wat met de Mango-update voor de Samsung Omnia 7 ? In juli heb ik het toestel aangeschaft en het met veel plezier gebruikt. De metro-interface met de tegeltjes werkt prettig, het  scherm is uitstekend, en met Mango in het vooruitzicht.....


Het lijkt erop dat de Omnia 7 bezitters achteraan komen bij het uitrollen van Mango, uitzonderingen daargelaten. Bij sommige gebruikers is het gelukt om de update te installeren, maar ik behoor niet tot die groep.
De procedure is op verschillende forums te vinden: Nadat je je toestel hebt aangesloten en in Zune op Update hebt geklikt, moet de netwerkverbinding worden verbroken. Ik heb dat nu in drie rondes - op verschillende dagen - tientallen keren geprobeerd, met wisselende timing: na 1 sec, of juist na 3 seconden, of z.s.m. Netwerkkabel eruit, wachten, weer de melding dat er geen verbinding gemaakt kan worden, netwerkkabel erin, en weer proberen. Daar word je niet vrolijk van.
De laatste ronde heb ik bovendien de backup teruggezet en opnieuw de installatie van de 7392 update gedaan, in de hoop dat de Mango-update dan zou volgen. helaas....

Inmiddels is Microsoft aan het testen met de Omnia 7 en wordt de uitrol in november verwacht. Klaarblijkelijk zit er niks anders op dan maar te wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten